Followers

Thursday, December 29, 2011

~Diambang 30-an~

Uwawawawa....pejam celik pejam celik...hari dah 30 Disember....tinggal 1 hari lagi dalam bulan 12 dan satu hari jer lagi dalam tahun 2011 ni...kepada yang masih muda..mungkin tidak terase...tetapi kepada yang sudah meningkat usianya...pasti terasa..lebih-lebih lagi kalau korang dalam kategori umur 22-29 tahun...huhuhu..tahun depan atau setahun lagi korang dah 30 tahun beb...30 an dan 20 an itu sungguh jauh bezanya....bile orang tanya "umur awak beraper? jawab : 31...huhuhuh..memang lain la bunyinye dari jawab 21....
Bile dah masuk umur 30 tahun ni mesti dah tergolong dalam golongan orang matured (sepatutnye la)..kite sendiri pun mesti muhasabah balik diri kite...ape yang kite dah buat selama 30 tahun hidup ni...berjaya kah kita...ditahap manakah kita sekarang...apa akan jadi dimasa-masa kan datang...dah masuk 30 an ni confirm kite akan lebih memikirkan tentang masa depan...bukan lagi berfikiran macam budak-budak muda remaja....
Ape matlamat kita bile dah nak masuk 30 an ni...dulu aku pernah berazam...sebelum masuk 30 tahun..aku mesti pegang ape-ape jawatan yang lebih high dari jawatan sekarang...Berjayakah aku? mampukah aku??? InsyaAllah....
Kepada yang masih belum mendapat jodoh alaupun usia sudah menjangkau 30-an tu...aku doakan semoga cepat bertemu jodoh....mungkin ade yang rase tertekan..lebih-lebih lagi bile umur dah meningkat...tetapi ingat la..Ajal Maut,,Jodoh Pertemuan semua Kuasa Allah....kite hanya perlu berusaha dan terus berusaha....
Dah nak masuk 30 an ni...aku sendiri pun berazam untuk ubah ape yang tak baik dalam diri aku untuk menjadi yang lebih baik..InsyaAllah....sama-sama lah kita berusaha...

~Kerana Dhia...Aku Menangis...Waaaaaaaaaaaaaaa....~


Tamat lah sudah satu lagi slot Akasia TV3 Tentang Dhia...Drama bersiri TERBAIK yang pernah aku tengok....Walaupun pada awalnya aku macam tak follow sangat cite ni....tapi 2 - 3  minggu last ni memang kul 7 petang aku dah pegang remote....hahahaha...takut kene alih channel 801,811,812,813,814 dan seangkatannye......
Semalam episood akhir yang sangat menyayat hati...tipu la kalau ade yang kate tak sedih...sebab sepanjang tempoh sejam cerite tu semalam...3 kali air mate aku jatuh...memang tak dibuat-buat...spontan...walaupun terpakse cover takut aziran perasan...hahahaha..Petame air mate aku jatuh mase zikir cakap kat Dhia die nak tidur kat bilik tetamu...Dan yang paling aku ingat aku menangis mase Dhia kate die sanggup bermadu dan die terus tinggal Zikir and Family die untuk Solat...Aku terus terbayangkankan kalau aku ade di situasi itu...owh...sungguh tak dapat digambarkan....Solute la kepada penulis skrip, pengarah dan pelakon...semua berjaya menjalankan part masing-masing dengan berjaye....Dhia yang sangat comel ketika menangis tu memang boleh buat orang lain menagis same....I like ur acting style la Nora Danish.....Mase ending die yang Dhia cakap "Abang jangan sayang Dhia lebih dari Allah.." mase nih memang aku tak leh tahan tul..menitik nitik air mate aku...tak peduli la aku aziran nak gelakkan aku pun..tapi die tak gelak pun..mesti die pun setuju yang babak tu memang sedih....:)
Hari ni dengan semangat berkobar-kobarnya aku masuk library dan cari Novel Tentang Dhia tu kat Rak...tapi seperti yang dijangka memang tak de...sepanjang bulan ni...buku tu tak pernah ade kat rak...Hot Novel of the Month....:)

Friday, December 23, 2011

~Jalan-Jalan Makan Angin (Part Two)~

Wahaha...walaupun dalam kesakitan baru lepas cabut gigi....aku gagahkan juga untuk menulis entry ini....huhuhuhu..sebenarnye boring tak tahu nak wat ape...maklumla dapat MC....eh...tapi sebelum tu..korang dah tahu ker td Tan Sri Omar (CUEPACS) umumkan SBPA ditangguhkan...huhuhuhu...tak de la gaji yg banyak lagi bulan Januari ni yerk...
 Okeyh...sepanjang 3 hari 2 malam kitorang kat Melake...tak banyak sangat snap pic...sebab kunun-kunun masing-masing sibuk menikmati panorama dan landskap Negeri Melaka yang bombastik....Solute la kerajaan Melaka...Pembangunan Terancang....Boleh promote kat member-member...ade rezeki bleyh pg lagi...dan sepanjang kat sane juga...Alhamdulillah juga kami ade pemandu pelancong...Credit to Mr. Asmawi A.K.A Mawi yg juga kawan Aziran.....Kalau tak de die susah jugak nak mencari tempat-tempat menarik kat sane...Gambar-gambar yang ade ni hanye la gambo kat tempat-tempat pelancongan la...kat sopping mall tak payah tunjuk la....buang karan jer ambik gambo sambil sopping...baek aku concentrate jer pilih hadiah...wahahahaha...
ini gambar kami dibilik hotel sebelum leluar berfoya-foya...
Hajat nak naek menare taming sari hampe...under construction...so berjimba jer la depan dataran pahlawan ni...sempat jugak sopping kat dalam tu...wuhahaha....
River Cruise beb...antare lokasi wajib pegi...memang terbaekkk.....i loiike....
Abah Ain..Koya kat Amsterdam doh..huhuhu...nice view kan???
Ain pun seronok....:)

Tuesday, December 20, 2011

~Cerite Trajis Sebelum Ke Melaka~

Waaaaaaa..............dasyat...memang dasyat....
Hati aku ni punye la berkobar-kobar...tp sampai ditempat kejadian...luluh hati ini bagai dirobek sembilu...ish..ish..ish....
Huhuhuhu...suspen jerk...
Sebenarnye ni kisah konon-kononyer mak nak memborong tudung Fareeda sebelum ke Melake...Sebab memang kalau pergi melake lalu ikut Bangi..so Lepas jer membaham nasik minyak kat kenduri Jaha....Mate aku dah tak nampak mende lain..terbayang-bayang tudung Fareeda...Owh...Fareeda...U Drive Me Crazy....
Tp...apekan daye..sesampai jer kat depan pintu Butik Fareeda...aku tengok mangge besar gedabak kat pintu grill die.....perghhhh.....licin beb stock die....bukan aku sorang yang giler kat Fareeda sekarang ni...belambak lagi...aduh,....keciwenye.....
Disebabkan kejadian ini la...gambar-gambar aku yg next dalam entry seterusnya akan jadi hambar....Waaaaa..aku bawak 2 helai jer tudung...tu pun tak match langsung dengan baju-baju...
Jadi nye...di Melake terpakse la rembat Tudung Ariani..hahahaha..Curang....!!! Lantak kau...
Hari ke-2 baru jumpe Butik Ariani...dalam kete jugak aku tukar tudung....hamun...ini lah hasilnye sebelum dan selepas....hahaha....

~Jalan-Jalan Makan Angin (Part One)~

Hurei...sempena 2nd anibeseri aku n aziran dan jugak hari lahir aziran..kitorang decided untuk pg makan angin kat Melake...So ujung minggu baru ni bermule dengan menghadiri majlis perkahwinan X-House mate aziran yang juge empunya blog silence is bliss, saper lagi kalau bukan Mr Duan Jonkobeng..kitorang terus merayap ke Melaka....hahahaha...tp sebelum tu ucapan selamat pengantin baru untuk Mr. Jaha and Wife (Suzie rasenye name die..) ni ha gambo kawen diorang kat Batu 9 Kajang...Ala..kat rumah alice n wonderland tu....
Semoga bahagia hingga akhir hayat,....Amin...
Lepas jer melantak nasik minyak sepinggan sorang...kitorang pun zassss......masuk highway menuju ke Melaka...Tapi sebelum tu ade cerite tragik dulu...tp...cerite tu n entry pasal melake nanti aku post semule...anak aku dah bg signal nak susu....hahahaha....Chow...

Wednesday, December 14, 2011

~Koleksi Tips Kejayaan Pelajar Terbilang Negara~

Hurm..bulan lepas sampai buku baru untuk koleksi Library...banyak jugak dah buku yang aku dah bace....tertibe hari ni aku terjumpe buku ni:

"Panduan Bijak Belajar : Rahsia Kejayaan Pelajar Terbilang Negara"
Hasil tulisan : Dr. Shukri Abdullah (Pakar Strategi Belajar)
aku tengok buku ni bagus jugak..so aku nak kongsikan sket tips-tips yang diberi oleh beperape pelajar terbilang negara (yang dah berjaye la ni) mengenai teknik pembelajaran mereka....Zassssss......

1- "Saya meletakkan sasaran sejak tingkatan 4 lagi untuk skor semua A dalam SPM. Saya tahu ia bukan perkara mudah, tetapi saya benar-benar mahukannya. Jadi saya berusaha bersungguh-sungguh dan akhirnya keputusan memihak kepada saya". - Ong Jin Hock, SMK Ibrahim, Sg. Petani, SPM 2000 13A1.
2- "...Faktor penting kejayaan ialah semangat dan kehendak sendiri untuk berjaya. Tak guna ke sekolah kalau kita sendiri tak nak berjaya. Saya sendiri yang nekad mahukan kejayaan". - Kamarulzaman Nasib, SMK Dato'Mohd Taha, Gemencheh, N.9, SPM 2004 11A.
3-"Saya tidak malu bertanya guru-guru mengenai pelajaran yang saya kurang faham dan tidak faham terutamanya di dalam kelas" - Lee Shen Han, SM Ibrahim, Sungai Petani, Kedah, SPM 2001, 13A .
4-"Saya turut memastikan apa yang dipelajari difahami dengan jelas,selain mengamalkan latih tubi bagi setiap mata pelajar yang memerlukan bayak latihan" -Zainah Mohd Zain, SMKA Sheikh Abdul Malik, KT, SPM 2004, 12A1. 
5-"Jangan Hafal, tapi kena faham" - Mohd Saiful Anuar Bahri, SM Sains Kuala Selangor, SPM 2004, 10A1
6-:Baca dulu topik yang bakal diajar oleh guru sebelum mengikuti kelas" - Siti Fatimah Mukhtar, SMA (P) Maahad Muhammadi Kota Bharu, Kelantan, SPM 2006, 18A.
7-"Setiap kali guru mengajar, saya pasti akan memberikan sepenuh tumpuan selain menanamkan semangat sentiasa boleh melakukan sesuatu walau sesukar mana sekalipun" - Yoe Ji Ming, SMK TInggi Bukit Mertajam, SPM 2006, 16A1.
8-"Saya menghabiskan kira-kira dua jam sehari untuk mengulangkaji pelajaran. Untuk menjadi sesorang pelajar yang berjaya, kita mesti sentiasa memberikan komitmen terhadap teguran dan tunjuk ajar guru" - Othman Sahalan, SMT Arab JB, SMK Subang Jaya, SPM 2001, 13A1.
Okeyh..itu antara petua-petua yag telah diberi..to all students out there...korang try la praktikkan mane yang sesuai ngan korang..tp rasenye semua petua ni patut diamalkan...Korang rase camner??? Gud Luck...:)

~Kaedah Pindahan Gaji SBPA~

Hahahaha....lagi cerite SBPA..kali ni aku nak rumuskan pasal Prinsip Pemindahan Gaji...Info ni baru jer dapat malam tadi melalui program Dilaog Bersama Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam...

"Prinsip pemindahan gaji di bawah Opsyen SBPA adalah daripada matagaji akhir diterima di gred gaji asal kepada matagaji tertinggi berhampiran dalam JGS, dimana perbezaannya tidak kuran dari satu (1) Pergerakan Gaji Biasa di gred asal gaji"

~Kaedah Pindahan Gaji~
Bermula 1 januari 2012, pegawai diberikan satu Pergerakkan Gaji Biasa digred gaji asal dan kemudiannya dipindahkan ke JGS berdasarkan matagaji yang sama dan sekiranyan tiada mata gajisama, penetapan adalah pada matagaji tertinggi berhampiran. 

Contohnya : 
Kalau korang N27 dengan gaji sekarang (SSM) RM1537.30,
pada 1 Januari 2012 korang akan dinaikkan satu matagaji yang lame tu so kena la tambah(+)
dengan RM66.55 so jadi : 1603.85....Lepas tu plak pindahkan gaji lame ni ke SBPA dengan mata gaji yang terhampir contohnya RM 1700.00...Jadinya RM 1700.00 la starting gaji korang tahun depan...
Ada Paham?????
Jadi..Selamat mengira Gaji yer sumer....!!!:)

Monday, December 12, 2011

~kenapa Perlu ada Hasad Dengki!!!!~

Haish..tak faham la aku ngan manusia....kenape nak berdengki....biarla kalau kawan kite ade rezeki lebih skit...Mungkin die usaha lebih...kenape kite plak nak dengki...siap kutuk-kutuk lagi...biarkan la die....die nak pakai baju mahal ker....kereta besar ker....tayang umah die cantik ker...lantak la...dah memang die mampu...yang sibuk plak kite nak pg selidik die beli baju ambik duit mane...hari ni die pakai tudung cap ape...pelik la aku...ade jugak manusia gini...Adoi yai...Come On la...Allah tu Maha Adil...Mungkin rezeki die lebih...tp ade kurang kat tempat lain..korang plak mungkin rezeki kurang ari ni...tp mungkin ade lebih tempat lain...Tak payah la sibuk nak berdengki ngan orang...siap kutuk-kutuk lagi..tak dapat paedah pun...dapat dosa adelah..

Weh...Korang tahu tak...Hasad dengki tu sifat orang munafik tahu tak???? Plezzz la...biar la kalau kawan kite nak tayang baju die yang mahal ker...nak cerite pasal anak die yang bijak ker....tak pe la...dah memang tu milik die ...die tak mintak duit korang pun nak beli baju, kasut, tudung or handbag die yang mahal tu....buat ape korang nak sibuk-sibuk....biar die la...kalau die nak letak kat wall Fesbuk die tengah pakai tudung harge RM170.00 pun jadi isu kat korang...dah tak de keje ker korang ni??? kalau korang tak suke...tak payah tengok wall die...hidekan je seme updated status die...tak pun spam terus...paling senang...unfren jer terus...tak la sakit mate korang tu...ni tidak..korang still jugak nak belek2 wall die..nak bukak blog die..nak tahu jugak cerite terbaru die....pastu mule la korang tambah-tambah cerite....
Woi...Insaf-insaf la....henti kan la keje tak berpaedah tu....korang tetap jugak macam tu....die tetap jugak bergaye datang opis tiap-tiap hari dengan senyuman....senang hati...korang??? dapat ape???? Lu pikir la sendiri....

~Ada Ape Dengan SBPA~


Salam semua kakitangan kerajaan yang sedia berkhidmat untuk negara...Ape citer korang pagi nih??? tak abih lagi ker bincang pasal SBPA ??? hahahaha...mesti la...aku pun same...sejak keluar "PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 11 TAHUN 2011 - PERLAKSANAAN SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM BAGI PEGAWAI PERKHIDMATAN PERSEKUTAN" baru-baru ni...semua penjawat awam mesti tak lepas berbicara tentangnye...kite semua kene sign setuju atau tidak untuk memilih skim ni bermula 16 hingga 31 Disember ni...

So  sementara kesempatan yang ade ni..baik la kite kaji sket2 dulu ape inipati sebenar dalam pekeliling baru ni...Ni bukan soal naik gaji jer...banyak lagi hal lain dalam perkhidmatan..As penjawat Awam yang bijak kite jangan la pakai ikut jer orang sing kite pun sign...tp satu habuk bende pun kite tak tahu...esok-esok susah di kemudian hari....Lagipun CUEPACS pun dah bagi nasihat supaya pahamkan dulu ape kandungan pelaksanaan Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ni....Pekeliling ni ade 211 muke surat...sempat kot seminggu aku bace..Hahahaha....(Muntah....!!!)
Tapi antara yang berubah adalah Pengelaran Gred Jawatan atau Gred Gaji telah ditukar dimana : 

Penggelaran gred jawatan / gaji telah dikemaskini selaras dengan pembentukkan Jadual Gaji Sebaris (JGS) yang menggantikan Jadual Gaji Matriks (JGM) dan pemansuhan gred JAwatan /Gaji 1 hingga 10.
Penggelaran Jawatan adalah berdasarkan kepada syarat kelayakkan minimun seperti  :
Ijazah : 1
Diploma : 2
STPM : 3
SPM : 4
PMR : 5 
Pastu die akan dikombinasikan dengan kod gaji atau gred gaji..

Sebagai Cohtoh : kalau dulu dlaam SSM korang N27...tp dalam SBPA ni korang jadi la 3-1 kalau N17 plak...akan jadi 4-1
Korang paham tak....hahahaha...kalau korang tak paham...korang pegi bace la sendiri pekeliling tu...hahahaha...sebab dalam tu memang byk mende yang korang kene tahu...so...take action...:) 




Sunday, December 11, 2011

~Timun dan Epal~

Bertuah betul anak dara aku sorang ni....tak menurun mama bab yang satu ni...lege hati mama...tapi tak th la lekat ke tak smapai besau....hahahaha...anak mama sekarang ni semenjak ade 2 puntung gigi ni suke betul mengunyah dan menggigit...pantang nampak orang makan...die pun nak jugak...jadi untuk mengelakkan Ain terlebih full...aku bagi la die kunyah mentimun dan buah epal...suke sungguh die....bagus...tak macam mama...tak makan sayur..makan buah pun jarang-jarang...Lam peti ais sekarang memang kene ade stock epal hijau..sebab memang Ain suke makan...bersungguh-sungguh die makan...walaupun baru lepas makan bubur...tp kalau bagi pegang epal plak...habis die kekahnye....gigi baru ade 2...tp makan macam gigi dah penuh....hehehehe...anak mama ni...

Wednesday, December 7, 2011

~aIN DaN cHIKeN pOp~

oWH....kesian anak mama...kecik lagi dah kene chiken pop...tak th la berjangkit dari sapew nih....terpakse mama meng "MC" kan diri 2 hari sebab confirm tak boleh hantar die kat umah pengasuh...takut berjangkit ngan Sohibah (budak yg pengasuh ain jage sorang lagi)....
tak pe la...anytim for u my dear...cuti setahun pun mama sanggup.....yang penting ain cepat sembuh...

Wednesday, November 30, 2011

~Oit Orang Kampung...Korang Sedar tak???~

Hah....???? 1 Disember 2011????
La...cepatnye mase berlalu.....alih alih dah masuk bulan 12 dah...hurm....azam tahun nih??? program tahun ni?? perancangan tahun nih??? semua dah beres ka???

Fuh...kalau nak imbau balik...tahun nih banyak sangat yang berlaku...n one thing yang paling penting....tahun 2011 aku di anugerahkan seorang puteri yang sangat comel dan centek...Ain Balqis binti Mohd Aziran....
Ini bermakne aku dah jadi mama....dan aziran dan jadi abah....kami dah ade anak....!!!!! 
Dah masuk bulan 12 ni kepale aku tak lari duk memikirkan program untuk tahun depan plak...pikir pasal audit pun ade jugak..kot-kot la tahun ni ade audit masuk Library Temerloh..akukan tak pernah ade experience lg diaudit...so ade jugak la bedebor tu....

Wooit...sedar tak...kite dah ujung tahun ni....Hari ni dah 1 Disember 2011 bermakni kite semua ade 30 hari saje lagi untuk settlekan semua azam n perancangan tahun 2011 kite...kalau tak sempat...kene postpone tahun depan la jawabnye....

Tuesday, November 29, 2011

~Buah Kiwi??? Tp nak buat ape???

Huhuuhu...Al-kisahnyer....tadi aku pegi kedai buku..(Walaupun kat Library ni dah berlambak)....Niat dihati nak cari buku masakkan untuk mama...tapi dalam pade beli buku masakkan untuk aku...terpandang la jugak buku "Mama...saya lapar..." Hasil tulisan Wardina Saffiyah...Aku pun rembat la...sebab memang la sekarang aku tengah pening nak pikir nak bagi makan ape kat Ain..Sejak masuk umur 9 bulan ni...makin susah pulak die nak makan... 
Lepas balik opis..aku pun mentelaah buku yang aku beli td tu....buku ni ok...tapi yang frustnyer...die banyak bercerita tentang makanan,,,bukanye memberikan menu-menu menarik seperti yang aku gambarkan...buku tu tadi berbalut ngan plastik...that y aku tak tahu isi kandungan die cam ner...tp ape-ape pun banyak jugak la info bergune yang aku dapat dari buku tu..antaranya berkaitan buah kiwi...Buah Kiwi ni kaye dengan Vitamin C yang amat berguna kepada baby...hurm...Nak disambung cerite...lunch hour tadi aku terus ke kedai buah untuk cari buah kiwi...sambil-sambil tu sempat jugak aku rembat "Colek" buah mempelam....Perghhh...Marbeles...hahahaha...semapat jugok..

Tapi nye...lepas jer aku beli buah kiwi tu...baru aku pikir...aku nak buat cam ner ngan buah kiwi ni...nak bagi Ain makan cam tu jer ker? ?Tak pe keer?? kene rebus dulu ker??? Masukkan lam bubur die ker??? Waaaaaaaaaaaaa....help me.....!!!!

~2 Batang Gigi + Belajar Merangkak~

Hureiiii.....Gigi anak mama tumbuh lagi sebatang ....n tambah seronok bile Ain dah angkat punggung nak merangkak...cume lutut die tak kuat lagi kot...so asyik jatuh jer semule....tapinye ramai yang cakap anak mama ni pandai berjalan dulu agaknye..sebabnye die lagi cepat nak berdiri n berjalan dari nak belajar merangkak...kalau letak atas sofa...confirm die berdiri...hamboi-hamboi...advance anak mama ni....
Arap2 masuk 10 bulan nanti anak mama boleh berjalan dah...tak sabar dah mama nak jalan same2 Ain....mesti terkedek kedek jer dengan kaki n kasut yang cumel-cumel...:) 

Tuesday, November 22, 2011

~Banjir owh Banjir~

Okeyh...2nd gelombang tengkujuh sedah datang...Pahang dah terrase kedinginannyer nih...aku dengar dah banyak tempat yang dinaiki air...Pusat pemindahan pun dah banyak bukak...to all yang terlibat ngan bencane ni...bersabar yer...kepada yang tidak terlibat..ringan-ringan kan la tangan...same-same la kite ringankan beban mereka...Peace....

Monday, November 21, 2011

~Aku Juga Berbangga~

Kompom...Sure....Pasti....Mesti punye la...kat seluruh pelusuk Malaysia, pagi ni mesti tengah hangat bercerita tentang perlawanan bola Malaysia Menentang Indonesia bagi merebut pingat Emas sukan Sea malam tadi...Kat opis aku pun tak terkecuali jugak.....aku sendiri pun tak terkecuali jugak....mode gembire n excited Malaysia (Harimau Muda)  menang semalam terbawa-bawa sampai ke Opis...Bayangkan la game semalam memang best gile...Sampaikan penentuan dibuat oleh sepakan penalti....Ape-ape pun tahniah aku ucapkan kepada semua wira-wira negara terutama sekali kepada gol keeper kita Khairul Fahmi Che Mat sebab banyak save bola n  juga menyelamatkan 2 sepakkan penalti semalam..tak lupe juga kepada Kapten pasukan Badrul yang boleh di katekan sebagai "Men of The Match...Tahniah..Tahniah dan Tahniah...We Proud of U....


Thursday, November 17, 2011

-Hasrat Tak Kesampaian-

Tu la...dulu mak ayah suh belajar pepandai...tak nak...SPM pun dapat 5 jer A...sejarah dapat B....doh macam mane nak jadi peguam...???? Pastu bile hari-hari tengok peguam kat makamah sebelah ni melaram ngan Bnw n Merc..Paling koman pun bawak Honda...mule la aku gigit jari....Makkkk.....Menyesal tak belajar pandai-pandai dulu...tp aku tak la kate aku tak bersyukur dengan Jawatan aku sekarang....Hebat jugak ape...(Ceh...Riak la plak..)...Ok..ok...sebenarnye aku nak cite ni...hari-hari aku tengok peguam kat mahkamah sebelah library aku ni pakai baju itam putih...memang hari-hari la...ari tu aku bersembangan dengan "jurubahasa" yang bertugas setiap kali ade perbicaraan...die kate...bukan setakat peguam n hakim...petugas-petugas kat lam kamar perbicaraan tu sume kene pakai baju hitam putih....Mak Ai....Kesiannye...mesti lam wardrobe diorang tu malap jer sebab kurang baju berwarna....
Jadinye hari ni aku cube nak mendalami perasaan diorang yang ber"black n White"....
Zassssss....
Hahaha...langkah jer masuk opis...staff aku pun tegur..."ai..Puan nak pg mahkamah ker ari nih???"
Senyum jer la aku ni...tak pe la..tak dapat jadi peguam pun tak pe la...yang penting aku boleh pakai baju warne warni ke tempat kerja setiap hari....Horeyyyy....to all lawyers out there...all da best....

Monday, November 14, 2011

~Belajar Edit Gambar~

Semangat tengah berkobar-kobar nih...nak belajar jugak..nak belajar jugak...tak pe la kalau orang kate dah terlambat...tp bagi aku, ilmu tu boleh dituntut tak kire waktu...cam sekarang aku tengah bersemangat nak belajar care-care nak edit gambo...tak kire la nak gune photoshop ke gune picasa ker...yang penting aku nak belajar jugak...anyone yang sudi ajar aku sile angkat kening....:)

ni plak antare hasil yang berjaye aku hasilkan setelah aku mentelaah sikit-sikit melalui tuturial lam internet n melalui bacaan aku...tadddaaaaaaa......

First try...tak jadi...rosak gambo aku...!!!
Hahaha...ade kemajuankann.....:)
Yang ni aku suke...Ala-ala KOYA gitu....hahahaha....
Orait...anak mama pun boleh jadi model mama...:)

** Kesimpulanya aku masih perlukan seorang guru yang boleh ajarkan aku....plezzzz....

Sunday, November 13, 2011

Saturday, November 12, 2011

~Karnival Jalur Lebar Satu Malaysia~

Tarikh : 12-13 November 2011 (Sabtu hingga Ahad)
Tempat : Padang Astaka,Temerloh
Masa : 10.00 Pagi Hingga 7.00 Petang

harloooo....korang tengok la tarikh n hari tu...jadinye sah-sah la ujung minggu yang ku angan-angan untuk berehat musnah same sekali....huhuhuhu...Library terlibat ngan karnival ni...so as tuan rumah...aku pun kene joint...WAJIB ade...tinggal la Ain ngan Abah kat umah....:(

Tapinye....bagus gak karnival ni...byk info yang aku dapat...n antare perkhidmatan yang aku ambilk kesempatan untuk gune ialan MyEmail by MAMPU..aku dah daftar jadi ahli....so any hebahan kerajaan yang terbaru akan straight forward masuk lam e-mail aku...senang kan...lepas ni dah tak kentinggallan lagi any ino terkini....korang cam ner...? dah daftar lom? kalau tak daftar lagi korang blh pg kat laman web MAMPU...lam tu ade terang pasal ni...
Pastu ade plak booth dari Unit Perumahan Kerajaan Setiausaha Pahang...ni semua member-member aku dulu yang jage booth ni...so bleyh la aku pg menyibuk.....nak tanye pasal umah..diorang pun dah ade sistmem online tentang pembelian umah..ye la..aku pun tengah plan nak beli umah kan sekarang ni...so kene la kumpul maklumat byk-byk dulu baru konfiden...InsyaAllah..Kalau diizinkan Allah n dimurahkan rezeki, InsyaAllah tahun depan blh lah miliki rumah sendiri atas name aku....huhuhuhu....
Malas dah aku nak cite byk-byk...Kesimpulanye karnival ni byk la faedahnye kalau korang datang....so kesempatan yang ade ni....meh la reramai....layan gambo-gambo gedixsss aku sepanjang karnival ni...hahahaha...LAYANZZZZZZZZZZZZZZZ....

YB. Dato' Shakar...Datang Melawat Booth kami...:)

Upin dan Ipin pun aderrr....

Thursday, November 10, 2011

~Pulok Doh...~

Itu la kaalau dah manenyer pompuan....kalau tak pakaian...tudung..alat make-up...mesti sibuk ke pinggan mangkuk....same la...koi pun dah terkene angin nih jugak....hahai...dah macam-macam makcik-makcik dah aku nih...kelas veteren dah nmi bercakap pasal pinggan mangkuk...ni sebab demam corelle melande dah nih...sejak aku beli satu set corelle hari tu....sekarang ni mate tak lepas-lepas menjeling page corelle :

die punye design pinggan memang bleyh meruntun jiwe....rase nak ambik semua design buat koleksi...tp teringat plak kate2 ayah aku pada mak aku satu mase dulu :
"Awak nak buat harte karun ker letak pinggan mangkuk banyak-banyak dalam almari tu..."

Kui...Kui..Kui...terngiang ngiang aku ingat kate-kate ayah tu...tp tak pe ayah...dont wori...saye tak beli banyak cam mak...sy beli sket jer....hehehehe....adoi... yang terbaru ni memang aku berkenan tul ngan satu design ni ...memang aku rase cam die cipta design ni untuk aku...kene betul la ngan naluri aku nih....ni ha die...

 Mak..anak mak ni dah tue...tak care dah pasal kasut high heel...sibuk ngan pinggan mangkuk ngan periuk belange pulak dah....:)


Friday, November 4, 2011

~Settle~

Alhamdulillah....
Dengan izin Allah SWT...semua program yang dirancang berjaya di laksanakan dengan jayanya....

Pagi semalam....Lawatan dari Kedutaan US...-Walaupun lidah aku ni hampir-hampir tergeliat...tetapi akhirnya semua berjalan lancar..Alhamdulillah...
Pastu plak...petang semalam pg mesyuarat PUSPANITA....tak semene-mene kene lantik jadi AJK Puspanita Daerah Biro Pendidikkan....Pergggh...dah ade jawatan lam puspanita plak....bertambah lagi tanggungg jawab ni...tp rezeki tuhan nak bg jangan tolak....huhuhuh...:)

Hari ni plak...g bagi ceramah pasal peranan dan sumbangan perpustakaan dalam masyarakat kat Sekolah..perghhh..2 jam bercakap tanpa henti..sampai serak2 suare aku nih...tp puas hati....





Monday, October 31, 2011

~Aku nak Pengsan Sekejap Boleh Tak???~

Ya Allah......

Tabahkanlah hati hambamu ini...cabaran yang Engkau berikan ini...berase berat hendak di tanggung...tp apekan daya..tanggung jawab aku..terpaksa terima walau apepun caranya..tp ape yang aku harapkan? ape yang akan terjadi selepas ini? adakah aku tetap menjadi aku seperti hari ini...owh...tidak..aku harus berubah...berubah demi meningkatkan keyakinan dan kemampuan diri...aku tahu ...aku mampu lakukannye...Ye...aku mampu.....aku YAKIN aku mampu....

MY SCHEDULE : 

02 November 2011 - Ceramah Peranan dan Sumbangan Pusat Sumber di SK Bangau

03 November 2011 -Bakal menerima kunjungan dari Kedutaan US...OMG!!!!!!

10 November 2011 - Handle Kursus Menangani Stress dan Kecemasan...

~Betul Ke Ape Yg Aku Nampak??~

Astarafirullahhalazim......
Mengucap panjang jap aku....aku try tengok betul-betul...betul ker?? betul ker??? persoalan tu tak henti-henti keluar dari mulut aku sehinggelah "makluk" yang kau lihat tu hilang dari penglihatan...

Ape die? Ha...korang pun mesti terkejut...semalam...tetibe laki aku yang tengah basuh kete kat luar rumah panggil aku...kire macam ni la dialog die : 
laki aku : B....B...
(aku pun jengah kepale   kat pintu)
aku : nape? 
laki aku : Ade orang tak betul..
aku : Mane?
Laki aku : Tu....sambil bagi isyarat tangan tangan tanpa memalingkan muke ke arah orang yg die maksudkan tu....
aku terus masuk semule dlm rumah sebab nak tgk ikut tingkap jer...takut....hahahaha....
bile langsir dibuke...terbeliak bijik mate aku nih??
ha???? tengah-tengah taman perumahan ni...seorang wanita telah dengan selambernyer berjalan mengelilingi taman tanpa memakai seurat benang pun....YA Rabbi.....aku tak th la die datang dari mane...dah jauh mane die berjalan dalam keadaan begitu..
 Bile pikir-pikir balik..kesian plak aku rase....mane la orang yang jage die..tak sedar ke mase die keluar...tak thla...kereta n motor yang lalu lalang kat situ semua meneruskan perjalanan seperti tiada ape yang berlaku...ye la...diorang pun seperti aku jugak...Ape yang boleh aku tolong...tak kan aku nak pg kejar die bagikan die pakaian...ade jugak rs takut kat hati.....smp ke hari ni masih teringat-ingat kat die tu....kesian....
Ya Allah....Jauhkan aku dan Keluargaku dari sebarang musibah...Tutuplah aib kami Ya Allah...Dan janganlah jadikan kami diantara golongan yang tidak menajga aib....

Amin...




Friday, October 21, 2011

-Kesian Anak Mama-

Ain demam lagi...susahnye hati mama..demam start hari kedue mama kursus ari tu..smp abah bwk pg ospital..masuk ubat kut punggung...mama ingat bile mama abih kursus demam dah berhenti...memang berhenti pun ari khamis n jumaat tu..tp pg ni..pagi sabtu...Ain demam semule...Ain rindu kat abah kot..Lepas mama balik kursus ari rabu, Abah Ain plak balik kelantan ari Khamis..tok abah Ain masuk wad...smp ari ni abah ain tak balik lg sebab uruskan tok abah..kesian anak mama..kesian abah ain jugak...risuakan anak lagi..risaukan tok abah lagi...mama hanya mamapu berdoa agar kedua-duanya cepat sembuh...mama th anak mama kuat..mama sayang anak mama..

Sunday, October 16, 2011

-Malam Pertama Yang Berjaye-

YeeeEha...hebat..memang hebat..- lob u la yam...hehehehe..seperti yang aku dah war-warkan sebelum ni..aku kan kene berkursus selama 4 hari 3 malam.., hari ni ialah hari kedue aku disini..-ni bermakna malam tadi ialah malam pertama aziran menjadi Mr. Mama..:ehehehe...subuh tadi..pukul 5.30 aku call die..upenye dah bgn..br Je bg susu kat Ain..wah..kagumnye aku rase...laki aku menjalankan tanggungjawab dengan baik...alhamdulillah...so...mama boleh masuk kelas pg ni dengan hati yang senang...;)

Friday, October 14, 2011

~Jangan diLaYan Emosi~

Emo...Plezz go away...
Mode : Silent

~Tak Tahu Punce~

Hari ini aku masuk opis dengan mate yang boleh bukak 60 darjah celcius jer....huhuhuh...Malam tadi for first time ever...Ain tak tido n menangis sepanjang malam,,,,,samapai lembik badan....aku ngan aziran plak macam orang gile...tahu nak buat ape...bergilir la pujuk die...macam-macam care buat...tp tak jalan jugak...memang tak th kenape...entah Ain kembung perut ker...nak tumbuh gigi ker...nak demam ke...selseme ker...memang tak th...

Lepas subuh tadi aku tak de care sgt dah nak buat...bagi die biskut...kot-kot la die nak makan biskut baby die tu...tp die main jer ngan biskut tu...sampai die tertido sendiri..aku rase mesti die dah letih gile..nak menagis pun tak larat dah..Ya Rabbi....susahnye la hati..dah la Ari Ahad ni kene tinggal die sampai ari Rabu..aku kene kursus Induksi,,,OMG...cam ner la mase aku tak de nanti..tak th la Ain yang Nangis or Mama yang nangis....;(..Semoga Allah permudahkan segalanya,,,

Thursday, October 13, 2011

~Kalau Dah Cantek tu Cantek jugak~

Ari ni semapat la belek due tige majalah yang baru sampai kat Library nih...belek punye belek...terpandang ade satu gambar model tudung tu...sweet sgt die..tak pakai make-up ape pun...tergerak hati ni cakap..kalau dah cantik tu tak payah make-up pun cantek...tp kadang-kadang aku tgk orang yang tak cantek tp beriyer nak jadi cantek...macam-macam la conteng kat muke...tapi tak cantek jugak...huhuhu...sedih....tp definasi cantek ni sebenarnye terlalu objektif....depands on the eye of beholder...betul la tu...kadang2 kite rs diri kite cantik..tp org laen rase  kite huduh..kadang2 kite rase kawan kite tak cantek..tp kawan kite yang lain kate die cantek...macam-mcam la...tp bab makeup ni...sometimes less is more..kalau tgk yang tepek muke macam tepung gomak tu...boleh dikategorikan cantek ke gitu????


Wednesday, October 12, 2011

~Roti Canai Satu!!!~

agi ni kat opis berlambak makanan atas meje...ade buat gathering sket untuk staff yg dapat jawatan baru....ingatkan nak makan sket jer...sbb pagi sangat lagi...tp lepas habis pekene nasik berlauk...aku mintak plak,..kasi kuah roti canai tu...sambil tangan capai roti yang dekat jew ngan aku...perghhh...mantop...!!! Makan pagi ni : Nasi Berlauk + Roti Canai + Kue Ketayap + Teh O Panas....:)..Alhamdulillah...

~Ape Aku Nak Buat??~

Hari-hari aku dengar die cakap tepon ngan mamat tu....Hari-hari aku dengar die sebut name mamat tu...selalau jer aku tengok die jumpe ngan mamat tu...tp....die tu bini orang....Mamat tu plak laki orang...adoi...berdose ke aku yang macam tahu tapi aku buat-buat tak tahu....ape patut aku buat ni??? Patut ke aku tegur? Patut ke aku teruskan buat tak tahu...Somebody got to help me!!! Plezzzzz.....!!!

~Aku yang Terharu~

kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu

hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)
Waaaa...Laki aku tetibe dedicate lagu nih untuk aku...sob..sob..sob..terharunyer rase.....ni Lagu Wali Band..Tajuk die Doaku Untuk Mu Sayang...(tp sejak bile plak aziran layan lagu indon neh???)

i Lob U laYam...Thanks for this touching song...
Purple Sedondon gitu...:)

Tuesday, October 11, 2011

Meh nak Habaq Mai...

Alhamdulillah malam ni berkesempatan mengupdate blog aku nih....ditemani Ain dan Concert Wali Band kat tb....
Ok..straight to the point..meh nak habaq mai..5 hari 4 malam lps kitorang sekeluarga mejelajah negeri utara...Sampai ke Langkawi..tapi hajat nak ke Padang Besaq tak kesampaian....huhuhuhu....5 hari pun tak cukup mase lagi...so..ape lagi..layanzzz gambaq-gambaq kami kat sane yer...:)

Day 1
Day 2

chup....siaran tergendale...anak mama yang comel ni dah bg signal nak tidow....:) to cont yer...:)



Sunday, October 2, 2011

~Ain dan 8 Bulan~

Owhhhh.....anak dare mama dah besar dah....bile belek-belek semule gambar die dari first day lahir sampai sekarang...macam tak percaye...sekejap jer rase....

mama dan abah sayang Ain 


Monday, September 5, 2011

Hari Raya Yang Indah

Hurm...masih tak terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua umat islam di dunia...
Tahun ni tahun pertama Ain beraye...Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Banyak jugak gambar yang ambik tp tak de lam tepom mama..mama tak blh nak upload lam blog la sayang..ape2 pun
Ain kelihatan sangat comel berbaju kurung di pagi raye yang indah...

Thursday, August 18, 2011

~Aku Yang Gagal~

Sebelum ape2 mama nak mintak maaf kat Ain...Sebab tak berjaye berikan yang terbaik...Sob..Sob...Sob...Sedih...:(.. tapi mama nak Ain tahu mama dah cube sedaye upaye...tp tetap gagal...
Waaaaa...sedihnye...akhirnya Ain terpakse minum fully susu formula sbb aku mmg dah tak blh nak produce susu lagi...dah macam2 care aku buat untuk banyakkan air susu...tp tak berjaye...aku makan ubat...makan sayur2 yang dicadangkan...tp air susu tetap kering....Tambahan pula bulan puase nih...lagi la tak de susu...So tak de pilihan lain terpakse bagi susu formula kat Ain...mmg fully susu formule...:( 
Kesian Ain...aku bagi die susu Anmum...ari tu nampak cam tak serasi..so aku tukar jadi S26 Gold...tpnye stool die still keras..lebih2 sekarang dah makan bubur...sian tgk die meneran...sekarang nih aku tukar balik ke Anmum untuk 6-12 month...Ramai yang suggest suh aku bagi Dumex Dugro...katenye sbb ramai baby yang serasi...tp aku tak cube pun..tak th la ...kesian pulak kat Ain....mama susah Ati betul bile tak blh bg breast feed kat die...
Ain...Maafkan Mama Yer....:(



Sunday, August 14, 2011

~Ain dan Shopping~

Amboi...Anak mama dah pandai shopping yerk....hurm...itu la..kalau anak dare...mesti suke soping...ari Ahad baru ni bawak Ain pg Mid Valley...Memang dah niat nak belikan barang2 die...untuk Raye ni dari head to toe semua dah Complete...Alhamdulillah..Mama dah tak susah ati lagi...

Ni nak cite pasal budak ceconit ni...punyer la seronok bersoping n berjalan...dari turun umah kul 11.30  pagi tu...sampai nak keluar balik dari Mid Valley kul 5.30 petang die tak tido pun...bukan setakat tak tido...sikit pun tak nangis...Hamboi..Hamboi..Hamboi...anak mama sorang nih...seronok nyer die..kagum mama tgk die...acu tgk nih.....>>>>>>





hehehehe....

Friday, August 12, 2011

~Anak Mama yang Bijak dan Baik~

Nothing much to say....malam ni tinggal berdue jer ngan Ain...Dari tadi tak de sikit pun buat perangai...asyik tersenyum jer kat mama...tu la buah hati mama sorang ni....memang bijak....tak nak susahkan mama...tahu mama penat...asyik main ngan bear die tu sambil tgk BabyTv...Mama sayang Ain...


Wednesday, August 10, 2011

~Ain dah Masuk 6 Bulan~



Pejam celik..Pejam Celik....Anak mama dah 1/2 tahun dah...dah boleh makan bubur....Anak mama yang cantik ni dah makin pandai sekarang....Remote tv pun dah kenal...kalau tgk tb...die yang nak pegang romote...hehehe...comel sangat...
Sejak ain masuk 6 bulan nih...aku kene la rajin sket membelek belek buku resepi...ntuk cari resepi terbaik untuk die...die kan dah boleh makan bubur...so nak jugak la th cam ner nak sediakan bubur yang berkhasiat untuk die...hari first die Ain makan bubur..kumain suke lagi die...byk die makan...tp hari kedua tu lain plak...die kemam bibir die tak nak bukak mulut bile aku nak suap...bijak betul anak mama nih...aku rase mungkin yang hari kedue tu aku buat tak sedap kot..sebab yang pertame tu mak aku yang buatkan untuk Ain...hahahaha....

Fareeda...Drive me crazy...!!!!

huh....Memang sesuai la tag line fareeda nih....mmg betul2 buat aku giler....tudung die mmg cantik2 n sweet gileeerrr....kalau ade yang tak th...Fareeda ni tudung yang Zalia pakai dalam citer Asmara.....huhuhuhu....Memang rabak la beg duit kalau tgk koleksi Faredaa ni....setiap minggu ade patern baru keluar n setiap patern yang keluar tu mesti korang berkenan....eh silap..mesti aku berkenan...hahahah...
Bulan ni saje aku dah grab 3 helai...Waaaaaa.....cari nahas tul....toing toing toing....tak pe la...orang kate alah membeli...menang memakai....
To Fareeda...thanks sebab craete a new look and design tudung yang sophisticated ni....wahahaha..i Looooike....

V
V
V
V
V

ni koleksi terbaru yg aku ambik semalam...cantek kan....:)



Friday, August 5, 2011

~Alat Conteng Muke Aku nak Abih Stock...Waaaaa...~

Ahhh..ape kejadah punyer entry nih...tapi tak kire..aku nak update jugak pasal nih....sbb mmg tak puas ati giler..mana la th lps entry ni ade pihak yang bersimpati untuk bukak new branch produck conteng muke aku kat Temerloh nih...
Ni aku malas nih...tp terpakse gak bagi th...semenjak kau duk Temerloh so many thing yang aku ketinggallan nak susah nak dapat...bukan setakat barang aku sajer...barang aziran...barang Ain...Byk mende kalau nak beli kene tunggu balik kontan dulu...kalau barang senang-senang barang ain tu boleh la aku kirim kat aziran sbb die keje kat Konatan...Tp kalau bab alat conteng muke aku nih...mahu nyer nak Aziran tu belikan..kang aku suh beli blusher...die beli eyeshadow...hahahah....

Aku nih pun bukan reti sangat nak mekup-mekap nih...tp nyer sekali sekale tu kene jugak la conteng2 muke aku nih bagi tak nampak pucat sgt...Sosial Servicekan...nak kene berdepan ngan orang ramai sokmo..nak tak nak kene la tacap muke aku nih...Masalahnyer sekarang nih..aku ni pakai product Ellianto (since my fren introduce 3 years ago) dan tak de satu pun kedai kat Temerloh ni jual produk Ellianto...suck...ari tu dah beli stock besar-besaran...semalam aku tgk my febret blusher kaler pink aku cam dah nak abih...puas doh aku turun naek mall (mall ker??) yg ade Tmlh nih..satu pun tak dek..ni aku malas nih...naek hamun gini...

Mujur la ari ni nak balik kontan...Owh..mmg aku rindu tul kehidupan aku kat Kuantan dulu,,,Plez la..anybody....help me balik semule ke Kuantan...Kenape campak aku kat sini...????dulu kate lain...sekarang kate lain..kalau boleh aku nak jer suh orang yg campak aku ke sini tu try duduk kat Daerah...baru die tahu susah perit nyer orang duk kat Daerah...Berat mate memandang Berat lagi bahu memikul...Aku boleh decleare die sebagai perampas kebahgian aku....Dah one year ++ aku kat sini berjauhan dengan suami n keluarge...sekali pun die tak penah tanye condition aku kat sini..ok ke tak...Ape punye spesis la ini manusia...Sekarang ni dengan Ade Ain...mmg la seronok..tp nyer..azirankan keje kat Kuantan..n aku lonely kat Tmlh ni...mmg rushing giler rase...pagi2 nak kene hantar Ain kat nanny die...petang nak berkejar balik ambik die...Aziran plak berulang dari Kuantan ke Tmlh...kompom2 pukul 6 or 7 baru smp umah.kadang2 mlm..aku dengan budak cinonet nih...tinggal la berdue...keselamatan kami saper peduli???dah penat giler..One side mmg kami bahagie sgt dengan kehidupan kaminyer...tpnyer its will become better kalau aku dpt transfer semule ke kuantan..tak perlulah aziran berulang...n its save cost n ekonomi keluarga kami tidak terganggu...
Tolong la Paham....

Perghhh...dah jauh aku melalut..tu la...kalau dah lame sangat terbuku kat hati..sekali sekale terkeluar jugek..kepade sesiape yang terase...nasibla....to peoples out there...sebelum buat decision untuk tukar carier....know ur BOS first....otherwise u will regret...like I do...!!!



Thursday, August 4, 2011

~Tawaf Satu Hospital~

Arrrrrggghhhhhhhhhhhhhhh.....Memang menguji kesabaran n ketahanan betui...huhuhuhu...Al-kesahnye aku dijemput untuk mengadili Pertandingan Perpustakaan Mini Hospital Sultan Haji Ahmad Shah....Ambik Kau....ade 13 penyertaan....that's mean aku aku kene round 13 unit yang ade kat HOSHAS tu,....waaaaaaaaaaaaaaaa.....bolan2 pose ni...dengan heel nyer aku menapak satu persatu unit yang joint program nih...Kalau korang nak tahu...HOSHAS adalah hospital terbesar di Pahang...Ya Rabbi...memang dugaan tul tadi...dari satu unit nak pg ke satu unit tu...berjalan lebih kurang 5 minit baru sampai...

Tp ade satu mende yang aku blh declare sebagai kenangan sebab kelakor..aku sendiri terkejut.hahahah..salah satu unit yang joint tu Unit Dewan Bedah, So aku terpakse masuk dewan bedah untuk smp ke Library die..ape yang kelakor nyer...kitorang yang nak masuk nih tak blh pakai baju kitorang sendiri..kene pakai baju ospital...siap ngan tudung khas yang diorang sediakan...ni ha...korang tengok la sendiri.....

Hahaaha....lepas salin baju nih mmg aku gelak betul2 la...sbb mmg kelakor giler....aku rs macam pekerja sembelih ayam....tp sekali tgk macam pakai telekung..insaf kejap aku ni....mentang2 la dewan bedah...terus diorang suh ingat sembahyang bang...Tp ape pun setelah separuh hari aku mentawaf HOSHAS ni...mmg puas ati la...untung staff2 yang kerje kat sini...selese giler...Library yang mmg khusus untuk Hospital saje sikit punyer besar...selese n cantik...I wish PPAP akan cepat dapt bangunan baru...tp tak th la bile....hmmmm...Entah la Labu......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...