Followers

Thursday, August 18, 2011

~Aku Yang Gagal~

Sebelum ape2 mama nak mintak maaf kat Ain...Sebab tak berjaye berikan yang terbaik...Sob..Sob...Sob...Sedih...:(.. tapi mama nak Ain tahu mama dah cube sedaye upaye...tp tetap gagal...
Waaaaa...sedihnye...akhirnya Ain terpakse minum fully susu formula sbb aku mmg dah tak blh nak produce susu lagi...dah macam2 care aku buat untuk banyakkan air susu...tp tak berjaye...aku makan ubat...makan sayur2 yang dicadangkan...tp air susu tetap kering....Tambahan pula bulan puase nih...lagi la tak de susu...So tak de pilihan lain terpakse bagi susu formula kat Ain...mmg fully susu formule...:( 
Kesian Ain...aku bagi die susu Anmum...ari tu nampak cam tak serasi..so aku tukar jadi S26 Gold...tpnye stool die still keras..lebih2 sekarang dah makan bubur...sian tgk die meneran...sekarang nih aku tukar balik ke Anmum untuk 6-12 month...Ramai yang suggest suh aku bagi Dumex Dugro...katenye sbb ramai baby yang serasi...tp aku tak cube pun..tak th la ...kesian pulak kat Ain....mama susah Ati betul bile tak blh bg breast feed kat die...
Ain...Maafkan Mama Yer....:(



Sunday, August 14, 2011

~Ain dan Shopping~

Amboi...Anak mama dah pandai shopping yerk....hurm...itu la..kalau anak dare...mesti suke soping...ari Ahad baru ni bawak Ain pg Mid Valley...Memang dah niat nak belikan barang2 die...untuk Raye ni dari head to toe semua dah Complete...Alhamdulillah..Mama dah tak susah ati lagi...

Ni nak cite pasal budak ceconit ni...punyer la seronok bersoping n berjalan...dari turun umah kul 11.30  pagi tu...sampai nak keluar balik dari Mid Valley kul 5.30 petang die tak tido pun...bukan setakat tak tido...sikit pun tak nangis...Hamboi..Hamboi..Hamboi...anak mama sorang nih...seronok nyer die..kagum mama tgk die...acu tgk nih.....>>>>>>





hehehehe....

Friday, August 12, 2011

~Anak Mama yang Bijak dan Baik~

Nothing much to say....malam ni tinggal berdue jer ngan Ain...Dari tadi tak de sikit pun buat perangai...asyik tersenyum jer kat mama...tu la buah hati mama sorang ni....memang bijak....tak nak susahkan mama...tahu mama penat...asyik main ngan bear die tu sambil tgk BabyTv...Mama sayang Ain...


Wednesday, August 10, 2011

~Ain dah Masuk 6 Bulan~



Pejam celik..Pejam Celik....Anak mama dah 1/2 tahun dah...dah boleh makan bubur....Anak mama yang cantik ni dah makin pandai sekarang....Remote tv pun dah kenal...kalau tgk tb...die yang nak pegang romote...hehehe...comel sangat...
Sejak ain masuk 6 bulan nih...aku kene la rajin sket membelek belek buku resepi...ntuk cari resepi terbaik untuk die...die kan dah boleh makan bubur...so nak jugak la th cam ner nak sediakan bubur yang berkhasiat untuk die...hari first die Ain makan bubur..kumain suke lagi die...byk die makan...tp hari kedua tu lain plak...die kemam bibir die tak nak bukak mulut bile aku nak suap...bijak betul anak mama nih...aku rase mungkin yang hari kedue tu aku buat tak sedap kot..sebab yang pertame tu mak aku yang buatkan untuk Ain...hahahaha....

Fareeda...Drive me crazy...!!!!

huh....Memang sesuai la tag line fareeda nih....mmg betul2 buat aku giler....tudung die mmg cantik2 n sweet gileeerrr....kalau ade yang tak th...Fareeda ni tudung yang Zalia pakai dalam citer Asmara.....huhuhuhu....Memang rabak la beg duit kalau tgk koleksi Faredaa ni....setiap minggu ade patern baru keluar n setiap patern yang keluar tu mesti korang berkenan....eh silap..mesti aku berkenan...hahahah...
Bulan ni saje aku dah grab 3 helai...Waaaaaa.....cari nahas tul....toing toing toing....tak pe la...orang kate alah membeli...menang memakai....
To Fareeda...thanks sebab craete a new look and design tudung yang sophisticated ni....wahahaha..i Looooike....

V
V
V
V
V

ni koleksi terbaru yg aku ambik semalam...cantek kan....:)



Friday, August 5, 2011

~Alat Conteng Muke Aku nak Abih Stock...Waaaaa...~

Ahhh..ape kejadah punyer entry nih...tapi tak kire..aku nak update jugak pasal nih....sbb mmg tak puas ati giler..mana la th lps entry ni ade pihak yang bersimpati untuk bukak new branch produck conteng muke aku kat Temerloh nih...
Ni aku malas nih...tp terpakse gak bagi th...semenjak kau duk Temerloh so many thing yang aku ketinggallan nak susah nak dapat...bukan setakat barang aku sajer...barang aziran...barang Ain...Byk mende kalau nak beli kene tunggu balik kontan dulu...kalau barang senang-senang barang ain tu boleh la aku kirim kat aziran sbb die keje kat Konatan...Tp kalau bab alat conteng muke aku nih...mahu nyer nak Aziran tu belikan..kang aku suh beli blusher...die beli eyeshadow...hahahah....

Aku nih pun bukan reti sangat nak mekup-mekap nih...tp nyer sekali sekale tu kene jugak la conteng2 muke aku nih bagi tak nampak pucat sgt...Sosial Servicekan...nak kene berdepan ngan orang ramai sokmo..nak tak nak kene la tacap muke aku nih...Masalahnyer sekarang nih..aku ni pakai product Ellianto (since my fren introduce 3 years ago) dan tak de satu pun kedai kat Temerloh ni jual produk Ellianto...suck...ari tu dah beli stock besar-besaran...semalam aku tgk my febret blusher kaler pink aku cam dah nak abih...puas doh aku turun naek mall (mall ker??) yg ade Tmlh nih..satu pun tak dek..ni aku malas nih...naek hamun gini...

Mujur la ari ni nak balik kontan...Owh..mmg aku rindu tul kehidupan aku kat Kuantan dulu,,,Plez la..anybody....help me balik semule ke Kuantan...Kenape campak aku kat sini...????dulu kate lain...sekarang kate lain..kalau boleh aku nak jer suh orang yg campak aku ke sini tu try duduk kat Daerah...baru die tahu susah perit nyer orang duk kat Daerah...Berat mate memandang Berat lagi bahu memikul...Aku boleh decleare die sebagai perampas kebahgian aku....Dah one year ++ aku kat sini berjauhan dengan suami n keluarge...sekali pun die tak penah tanye condition aku kat sini..ok ke tak...Ape punye spesis la ini manusia...Sekarang ni dengan Ade Ain...mmg la seronok..tp nyer..azirankan keje kat Kuantan..n aku lonely kat Tmlh ni...mmg rushing giler rase...pagi2 nak kene hantar Ain kat nanny die...petang nak berkejar balik ambik die...Aziran plak berulang dari Kuantan ke Tmlh...kompom2 pukul 6 or 7 baru smp umah.kadang2 mlm..aku dengan budak cinonet nih...tinggal la berdue...keselamatan kami saper peduli???dah penat giler..One side mmg kami bahagie sgt dengan kehidupan kaminyer...tpnyer its will become better kalau aku dpt transfer semule ke kuantan..tak perlulah aziran berulang...n its save cost n ekonomi keluarga kami tidak terganggu...
Tolong la Paham....

Perghhh...dah jauh aku melalut..tu la...kalau dah lame sangat terbuku kat hati..sekali sekale terkeluar jugek..kepade sesiape yang terase...nasibla....to peoples out there...sebelum buat decision untuk tukar carier....know ur BOS first....otherwise u will regret...like I do...!!!



Thursday, August 4, 2011

~Tawaf Satu Hospital~

Arrrrrggghhhhhhhhhhhhhhh.....Memang menguji kesabaran n ketahanan betui...huhuhuhu...Al-kesahnye aku dijemput untuk mengadili Pertandingan Perpustakaan Mini Hospital Sultan Haji Ahmad Shah....Ambik Kau....ade 13 penyertaan....that's mean aku aku kene round 13 unit yang ade kat HOSHAS tu,....waaaaaaaaaaaaaaaa.....bolan2 pose ni...dengan heel nyer aku menapak satu persatu unit yang joint program nih...Kalau korang nak tahu...HOSHAS adalah hospital terbesar di Pahang...Ya Rabbi...memang dugaan tul tadi...dari satu unit nak pg ke satu unit tu...berjalan lebih kurang 5 minit baru sampai...

Tp ade satu mende yang aku blh declare sebagai kenangan sebab kelakor..aku sendiri terkejut.hahahah..salah satu unit yang joint tu Unit Dewan Bedah, So aku terpakse masuk dewan bedah untuk smp ke Library die..ape yang kelakor nyer...kitorang yang nak masuk nih tak blh pakai baju kitorang sendiri..kene pakai baju ospital...siap ngan tudung khas yang diorang sediakan...ni ha...korang tengok la sendiri.....

Hahaaha....lepas salin baju nih mmg aku gelak betul2 la...sbb mmg kelakor giler....aku rs macam pekerja sembelih ayam....tp sekali tgk macam pakai telekung..insaf kejap aku ni....mentang2 la dewan bedah...terus diorang suh ingat sembahyang bang...Tp ape pun setelah separuh hari aku mentawaf HOSHAS ni...mmg puas ati la...untung staff2 yang kerje kat sini...selese giler...Library yang mmg khusus untuk Hospital saje sikit punyer besar...selese n cantik...I wish PPAP akan cepat dapt bangunan baru...tp tak th la bile....hmmmm...Entah la Labu......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...